Educatia acasa in Romania

Educatia acasa in Romania

Vestea buna este ca educatia acasa este posibila in Romania. Exista deja sute de familii care isi educa acasa copiii si numarul este in crestere. Motivele sunt diverse si nu sunt greu de intuit. Veti gasi pe aceasta pagina bloguri ale parintilor romani care fac educatie acasa in Romania, precum si surse de documentare despre acest subiect.

educatia acasa in RomaniaAHSR Asociatia pentru Home Schooling Romania (un posibil loc de comunicare intre toti cei care isi educa acasa copiii in Romania sau care au in plan sa faca acest pas)

Homeschooling – un blog excelent, cu un numar mare de articole scrise de Ursu Andreea despre educatia acasa.

La pieptul mamei – Link-ul urmator este spre una dintre paginile blogului unde veti gasi o descriere excelenta despre avantajele educarii copiilor acasa, impartasite din experienta personala a autoarei blogului. Veti gasi de asemenea detalii despre cum poti face homeschooling in Romania, in conditiile legislative actuale. Doamna Iulia care gazduieste blogul si-a inscris fetita la Crossroads Christian School, din SUA, o scoala “umbrela” care ofera asistenta parintilor care doresc sa faca educatie acasa cu copiii lor. Suma anuala de platit este de doar $75 pentru fiecare copil. Mai multe detalii puteti obtine de pe site-ul scolii “umbrela” din Statele Unite sau de pe blogul doamnei Iulia.

Argumente pro educatie acasa impartasite de o mamica romanca ce locuieste in Spania.

Conferinta despre educatia acasa in Romania organizata la Cluj-Napoca, 15 iunie 2013 – veti gasi aici link-uri spre inregistrarile video ale prezentarilor. Subiectele prezentate raspund multor intrebari ale celor care isi propun sa faca homeschooling sau care inca nu sunt convinsi ca aceasta alternativa in educatie este una sanatoasa. Cateva dintre prezentari le puteti urmari mai jos:

1.Istoria educatiei acasa in Romania si in lume (de Gabriel Curcubet):

2.Lacunele educatiei din scolile publice in Romania (de Potoroaca Madalin Bila):

Alte articole despre educatia acasa:

10 motive sa faci homeschooling:

Educatie crestina acasa – introducere, filosofia crestina de educatie, educatia acasa in alte state din lume.

Educatia acasa si socializarea – mitul ca acei copii care sunt educati acasa au dificultati in ce priveste socializarea este de multa vreme demontat, chiar daca oponentii ideii de scoala acasa /educatie acasa inca il folosesc pentru a stinge entuziasmul celor care vor sa porneasca pe acest drum.


2 thoughts on “Educatia acasa in Romania

 1. Buna! Doresc sa fac educatie acasa, pentru copil de clasa a sasea. Care sunt primi pasi? Va rog sa-mi dati mai multe detalii. Va multumesc.

  • Buna ziua!
   Presupun că locuiți în România. Dacă este așa, primul pas va fi transferul copilului de la școala unde este înscris acum la o școală umbrelă din străinătate. Este singura variantă legală ce vă permite să faceți home schooling (HS) / educație acasă în România. Aceste școli umbrelă vă asistă în procesul de transfer și vă oferă ajutor în procesul educativ. Ei vă oferă și o adeverință că aveți copilul înscris la școală, foarte necesară dacă autoritățile române vă întreabă unde este înscris copilul. Urmează apoi să alegeți un curriculum pe care doriți să-l urmeze copilul. Instituțiile umbrelă de regulă recomandă un minim de 5 materii de bază la care puteți adăuga ce doriți.
   Dacă doriți mai multe detalii, mă puteți contacta și telefonic (găsiți numărul la pagina Contact) și vă ofer mai multe informații.
   Dacă folosiți Facebook, vă recomand un grup unde sunt înscriși mulți părinți care fac educație acasă copiilor lor. Homeschooling in Romania (are aproape 6000 de membri). Este o comunitate destul de activă, cu oameni din medii foarte diverse (sociale, religioase etc) care vă poate oferi sfaturi din experiență proprie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.