Crestinismul si Islamul

Crestinismul si Islamul – introducere in subiect

Crestinismul si Islamul ocupa un loc important in presa multor tari Occidentale, mai ales dupa evenimentele din 11 Septembrie 2001. Si e normal sa te intereseze continutul ideologic al acestor religii in conditiile politice mondiale actuale. In urma cu mai mult timp m-am hotarat sa studiez Coranul, cartea sfanta a islamului, pentru a vedea in ce masura este o carte care Il descopera pe Dumnezeu. Orice cautator sincer dupa adevar trebuie sa porneasca de la 0 in cautarile sale, lasand in urma bagajul cultural acumulat in tara in care s-a nascut si a trait. Daca nu pornesti cautarea dupa adevar in felul acesta, niciodata nu-i vei putea spune unui chinez ca Adevarul trebuie cautat peste tot, nu doar in Budism, nici indianului ca Hinduismul nu trebuie sa fie singura arie de explorare in cautarea Adevarului. Din studierea Coranului si din discutiile cu credinciosi musulmani pe care am avut ocazia sa-i intalnesc in ultimii ani s-a nascut si aceasta sectiune a site-ului.

In aceasta sectiune despre crestinism si islam veti gasi adaugate in saptamanile urmatoare mai multe materiale despre Islam. Vom analiza crestinismul si islamul din perspectiva profetiei biblice pentru ca aparitia aceastei religii cu un numar urias de adepti a fost profetizata de Biblie.

Crestinismul si islamul din perspectiva istorica au in comun un personaj mentionat in Biblie: Avraam. Ca urmare a acceptarii sfatului Sarei, Avraam a devenit tatal lui Ismael, fiu al roabei egiptene, Agar. Dumnezeu i-a fagaduit roabei Agar ca din Ismael se va naste un popor mare. Acelasi Dumnezeu insa a prezis si conflictul dintre urmasii lui Ismael si alte popoare: Ismael va fi “ca un magar salbatic printre oameni. Mana lui va fi impotriva tuturor oamenilor si mana tuturor oamenilor va fi impotriva lui.” Geneza 16:12. Mai multe detalii despre acest conflict puteti citi in sectiunea Musulmanii in profetia biblica.

Crestinismul si islamul

Nu poti compara crestinismul si islamul daca nu compari cele doua carti fundamentale ale acestora: Biblia si Coranul. Vom analiza intr-una dintre pagini invataturile Coranului, ce fel de Dumnezeu descopera acesta si care sunt normele etice pe care le transmite celor care doresc sa asculte de invataturile acestei carti. Vom analiza de asemenea comparativ dovezile originii divine pentru Biblie si Coran. Pentru ca cele doua carti au invataturi opuse, diferite pe mai multe teme, esti nevoit sa-ti pui intrebarea: care dintre cele doua carti este cu adevarat inspirata de Dumnezeu si ce dovezi obiective ai in acest sens?


3 thoughts on “Crestinismul si Islamul

  1. Intre creștinIsm și islam exista o diferență uriasa, de la cer la pământ,; aceiași diferenta dintre umilul evreu Iisus Cristos, cel care le spunea discipolilor săi sa-și iubesca inclusiv dușmanii…si acel impostor talhar pedofil anticrestin arab din sec.al VII-lea d.C, părintele terorismului islamic.

    • Va rog frumos sa respectați Profetul Muhammad saws , sa nu ii aduceți jigniri atata timp cat habar nu aveți ce vorbiți. După ce citiți Coranul și viața Profetului , atunci să deschideți gura cu atenție!

  2. In Coran Dumnezeu mereu amintește de vechiul și noul testament! Coranul este trimis ca să ne amintim practic de Biblie! Ceea ce mulți în aceea perioada o uitase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.