Deuteronom 22:5 vs Moda Unisex

Deuteronom 22:5 vs Moda UnisexDeuteronom 22:5 este singurul verset din Biblie care enunta principiul deosebirii vestimentatiei feminine de cea a barbatilor. Modul in care este inteles si aplicat astazi naste multe dezbateri.

Pantaloni de mireasa – In Deuteronom 22:5 apare o interdictie de care tot mai putini crestini mai tin seama in timpurile noastre. Cele mai multe persoane dau vina pe cultura tarii in care s-au nascut. Altii incearca sa reinterpreteze versetul care ii deranjeaza. Si pana sa realizam in ce haos intram, producem confuzie incepand de la  mintea frageda a copiilor care nu mai stiu care e imbracamintea mamei si care e a tatalui, si pana la adulti care au nevoie de tot mai multe minute pentru a stabili daca persoana pe care o vad este femeie sau barbat. Miscarea feminista si cea a homosexualilor jubileaza intre timp pentru ca au castigat o victorie importanta.

Deuteronom 22:5 si Pantalonii de mireasa  Rochie clasica de mireasa

Rochie mireasa in IslamPantaloni de mireasa

Ar fi curios cum ar trebui modificat binecunoscutul simbol de mai jos pentru a fi in ton cu tendintele vestimentare de astazi si in acelasi timp sa fie capabil sa directioneze oamenii spre destinatia dorita:

dilema simbolurilor unisex

Demna de remarcat a fost o stire recenta despre o lege din 1799 pe care francezii nu au abrogat-o decat anul acesta, in 2013. Femeile nu aveau voie sa poarte pantaloni, deoarece era interzis ca doamnele sa se imbrace precum barbatii. Incalcarea legii respective putea duce la arestare. Legea a fost abrogata datorita “principiului egalitatii dintre barbati si femei”. Evident ca in zilele acestea nimeni nu mai tinea cont de principiul biblic din Deuteronom 22:5, dar prezenta acelei legi a fost considerata o lezare a principiului egalitatii dintre barbati si femei. Incepand din 2013, multe publicatii scriau, este legal ca femeile sa poarte pantaloni la Paris.

Deuteronom 22:5 valabil si astazi? – prezentare video de Godfrey Ngirishi

De ce predicatorii populari nu predica pe tema reformei in imbracaminte?

Raspunsul este simplu, si poate fi intuit usor: pentru ca in propriile familii sunt probleme serioase la capitolul reforma in imbracaminte, asa cum se poate vedea si din imaginile de mai jos:

David Asscherick & sotia Violeta (in mijloc)Karen Batchelor si Doug BatchelorDavid Gates & sotiaMark Finley & sotiaTed Wilson & familiaSorin Petrof & sotiaNicu Butoi & sotia

 


One thought on “Deuteronom 22:5 vs Moda Unisex

  1. Aprecieri sincere pentru subiectele “sensibile” abordate cu mult curaj ! Succes în acest sens, şi aşteptăm noi subiecte ale adevărului prezent, în vremurile acestea când are loc cernerea în poporul lui Dumnezeu !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.