Aparitia vietii pe pamant

Aparitia vietii pe pamant – Creatie sau evolutie?

Aparitia vietii pe pamant este o alta problematica fundamentala. Evolutionismul isi are radacinile in timpuri foarte stravechi, in Babilonul antic. Apogeul dezvoltarii acestuia se poate gasi in cultura si gandirea greaca antica, in scrierile lui Homer si Hesiod. Pamantul era considerat mama tuturor fiintelor vii. Zeita pamantului se numea Gaia si era socotita mama pamantului sau Mama Natura. Miscarea ecologista moderna, miscarea feminista si filosofia New Age, toate au legaturi puternice cu aceasta filosofie panteista a divinizarii pamantului.

aparitia vietii pe pamant

Aparitia vietii pe pamant – cateva implicatii etice

Consecintele crezului pe care il avem se vor regasi in fiecare aspect al vietii noastre. Daca am evoluat din alte specii si credem ca stadiul in care am ajuns este un rezultat al luptei pentru existenta si al capacitatii noastre de a face alegerile cele mai bune, unele posibile consecinte pot fi lipsa de respect pentru viata altor persoane (vom fi dispusi sa luam viata altora daca acestia ne pun siguranta in pericol, fie ca e vorba de siguranta vietii, siguranta financiara, siguranta carierei, siguranta familiei etc), lipsa dorintei de a vedea si pe altii prosperand (mai ales in imediata vecinatate, temandu-ne ca intr-o zi prosperitatea lor va duce la falimentarea noastra), lipsa dispozitiei de a recunoaste ca facem greseli (unele chiar foarte grave).

“Creatiuni incredibile care sfideaza evolutia” – un documentar in care biologul Jobe Martin, fost evolutionist, demonstreaza incapacitatea teoriei evolutiei de a explica inzestrarea pe care o au cel putin unele creaturi, constructia si capacitatile lor neputand sa apara prin procesul evolutiei:

“Dumnezeul minunilor” – este un alt documentar despre problematica in discutie: aparitia vietii pe pamant. Realizat in limba engleza dar cu subtitrare si in limba romana. O delectare pentru ochi si o hrana sanatoasa pentru suflet.

  Aparitia vietii pe pamant: creatie sau evolutie?

Resurse in limba engleza :

Answers in Genesis – gasiti aici o lista cu oameni de stiinta din prezent si una cu cei din secolele trecute care au avut o gandire stiintifica in armonie cu Biblia. Aceeasi organizatie este fondatoarea Muzeului Creationist si a realizarii proiectului  Arca lui Noe (proiect care este intr-o etapa avansata de pregatire)

Prezentari video pe tema aparitiei vietii si alte teme  – Grupul Creationist din Edinburgh (UK) este format din oameni de stiinta cu doctorate in diverse discipline de studiu

2 thoughts on “Aparitia vietii pe pamant

  1. Oare islamiştii cred că viaţa a apărut prin evoluţie? Ei omoară pe cine vor. Oare moartea lui Giordano Bruno ars pe rug de viu a fost comandată de un evoluţionist? Această gândire este logică? Nu este dogmatică? Nu este de tip crede orbeşte şi nu cerceta ştiinţific?

    • Problematica pe care o ridicati e foarte complexa si necesita mai mult spatiu pentru intelegerea ei. Libertarea de constiinta si separarea bisericii de stat stau la baza oricarei natiuni unde oamenii se bucura sa traiasca. doi mari dusmani ai acestor principii sunt chiar actorii pe care ii mentionati: islamul si biserica romano-catolica. aceste doua principii fundamentale nu au fost descoperite intr-un stat ateu, ci intr-o America protestanta, unde crestini din Europa au emigrat datorita persecutiei orchestrate de Biserica Romano-Catolica. dezvoltarea americii (inclusiv stiintifica) s-a datorat acestor principii si falimentul americii se va datora abandonarii acestor principii. Islamul si biserica romano-catolica nu sunt mesageri autorizati de Dumnezeu chiar daca pretind acest lucru. Biblia vorbeste despre aparitia si caracterul ambelor si veti gasi cateva detalii in articole pe acest site dedicate Islamului si Antihristului. faptul ca cifrele maselor care adera la catolicism si islam depasesc un miliard de oameni trebuie sa ne puna pe ganduri. acest succes este datorat unui amestec foarte periculos de adevar si minciuna. daca aceste entitati religioase ar propovadui doar minciuna, doar lucruri care contravin Bibliei si caracterului lui Dumnezeu, nu ar avea atatia adepti. evolutionismul este la fel de dogmatic (folosind cuvantul in sens negativ) si periculos ca si islamul si catolicismul. unul dintre pilonii de baza ai nazismului a fost evolutionismul darwinist si nu e nevoie sa detaliem ce orori au avut loc (si in paranteza fie spus, catolicismul si islamul au fost cei mai mari suporteri ai lui Hitler). dupa nazism priviti la ce regimuri absurde si despotice a condus evolutionsimul prin miscarile comuniste. Coreea de Nord inca este un imens lagar de concentrare. s-ar putea sa va surprinda (sau nu), dar in momentul de fata varfurile teologiei catolice si islamice sustin ambele o anumita forma de evolutionism (in care Il introduc si pe Dumnezeu). agresivitatea catolica in perioada medievala impotriva unor oameni de stiinta s-a datorat in primul rand faptului ca Biblia nu mai era studiata (si traita) si era chiar ascunsa de enoriasi (prin netraducerea in limbile popoarelor – fapt reparat de Protestanti ulterior, si netiparirea si inmanarea ei oamenilor de rand). inainte de oamenii de stiinta din perioada medievala Biblia afirmase ca pamantul este rotund, nu plat, asa cum se credea (Proverbe 8:31;Isaia 40:22), acesta fiind doar un mic exemplu ca intre Biblie (nu traditii bisericesti) si adevarata stiinta nu exista conflicte. orice idee si filosofie care nu e in armonie cu Dumnezeu si revelatia scrisa (Biblia) naste (mai devreme sau mai tarziu) monstri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.