Exista Dumnezeu

Exista Dumnezeu – certitudine, bajbaiala sau negare?

Exista Dumnezeu sau nu este subiectul de capatai care preocupa pe fiecare fiinta care deschide ochii pe aceasta planeta. Unii abandoneaza prea repede cautarea unui raspuns: se multumesc cu un raspuns superficial, fie pozitiv fie negativ. Iar aceasta superficialitate le marcheaza existenta de fiecare zi. Ferice de cei care ajung sa gaseasca un raspuns bine intemeiat. In momentele de criza ale vietii, momente inevitabile pentru fiecare dintre noi, acest raspuns fundamental ne va decide viitorul.

Exista Dumnezeu – afirma cineva contrariul?

Exprimarea Bibliei poate parea dura atunci cand afirma: “Nebunul zice in inima lui: “Nu este Dumnezeu!” S-au stricat oamenii, fac fapte urate…” Psalmul 14:1

Exista Dumnezeu – profetia biblica este un martor puternic

Intr-o mustrare adresata celor care se inchinau la idoli, profetul Isaia este inspirat sa solicite, din partea lui Dumnezeu: “Spuneti-ne ce se va intampla mai tarziu, ca sa stim ca sunteti dumnezei…” Isaia 41:23 La cateva capitole distanta avem cuvinte asemanatoare: “Eu am vestit de la inceput ce are sa se intample si cu mult inainte ce nu este inca implinit. Eu zic: “Hotararile Mele vor ramanea in picioare, si Imi voi aduce la indeplinire toata voia Mea.”” Isaia 46:10 Oamenii si-au dorit intotdeauna sa afle ce se va intampla in viitor, cel putin in viitorul apropiat. Capacitatea umana insa este limitata si adesea evenimente politice si economice ne surprind. Pe termen scurt se pot emite anumite previziuni. Nimeni insa nu poate spune ce se va intampla peste o suta de ani sau mai mult. Exista profetii in Scriptura care au de-a face cu perioade mult mai indelungate de timp. Un studiu temeinic al cartilor Daniel si Apocalipsa este recompensat din plin cu certitudinea ca dincolo de planuri si strategii omenesti exista o mana divina ce intervine pentru a implini lucruri de mult prezise.

Exista Dumnezeu pentru ca doar El putea prezice aparitia Islamului (click aici pentru a citi mai multe detalii) cu mai bine de 2000 de ani in urma si trei mari conflicte ale acestora (Jihad-uri) cu lumea crestina. Islamul a jucat si joaca un rol important in istoria lumii.

Exista Dumnezeu pentru ca doar El putea prezice cu sute de ani inainte venirea Domnului Hristos (click aici pentru a citi mai multe detalii), data la care avea sa-si inceapa Mesia lucrarea  (27 d.Hr.) si anul in care avea sa moara (31 d.Hr.).

Exista Dumnezeu si El S-a revelat pe Sine prin Domnul Hristos

Domnul Hristos nu a fost altcineva decat Dumnezeu intrupat. L-a vazut cineva pe Dumnezeu? Da, desigur. Toti cei care L-au vazut pe Domnul Hristos, L-au vazut pe Dumnezeu. Divinitatea a fost ascunsa in trup omenesc. In timpul judecatii Sale, Domnul Iisus a fost somat de catre Marele Preot Caiafa sa-Si declare identitatea. Acesta a spus ca este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu. Auzind acele cuvinte Marele Preot si-a rupt hainele si a calificat declaratia ca fiind blasfemie. Aceasta declaratie nu insemna ca Iisus este un oarecare fiu al lui Dumnezeu, ca noi toti, ci avea intelesul de a fi de aceeasi natura cu Yahweh, Iehova. Insemna ca Se declara pe Sine a fi Dumnezeu Insusi. (Matei 26:63-65) Dupa ce Iisus a inviat, Toma L-a numit: “Domnul meu si Dumnezeul meu!” (Ioan 20:28) Cuvintele lui de asemenea sunt fara echivoc, cele doua cuvinte folosite fiind, in limba greaca, Kurios (κύριος) si Theos (θεός). Nicidecum Toma nu a vrut sa spuna ca Iisus e doar un mic dumnezeu intre alti zei si dumnezei, ci L-a proclamat pe Iisus ca fiind Unicul Dumnezeu, Yahweh, Iehova.

Exista Dumnezeu – dovezi in arheologie

Giulgiul din Torino

Multa vreme am crezut ca aceasta descoperire nu are nici o importanta. Am crezut ca e o farsa fabricata de unele fete religioase. Cercetari stiintifice realizate pe acest giulgiu care se gaseste la Torino, in Italia, au condus la concluzii extraordinare. Vizionarea acestui material video poate fi un inceput pentru cercetarea personala mai aprofundata a subiectului. Isus a spus ca el este Dumnezeu intrupat. Mormantul Sau este gol pana astazi. Acest giulgiu cu care a fost acoperit dupa ce a fost luat de pe cruce este o dovada a rabdarii pe care o are Dumnezeu cu noi si cu necredinta noastra. Pentru orice Toma in varianta moderna speram ca aceasta vizionare sa ajute la inmugurirea credintei.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.