Viata dupa moarte

Viata dupa moarte – ce se intampla dupa ce mori?

Viata dupa moarte, sfinti mijlocitori, pomeni (descarca pdf apasand pe titlu) – in acest material veti gasi raspunsuri biblice la o intrebare care framanta pe fiecare pamantean: ce se intampla dupa ce mori?

viata dupa moarte - ce se intampla cand mori

Viata dupa moarte exista cu adevarat? Ce se intampla dupa ce mori? Care sunt implicatiile etice?

Viata dupa moarte este un concept fundamental. Vom avea o existenta reala IMEDIAT dupa ce murim? Ce spune Scriptura despre acest subiect? Modul in care intelegem acest subiect va avea un impact important si asupra modului in care Il intelegem pe Dumnezeu si asupra modului in care traim in aceasta viata. Daca fiinta umana se reincarneaza in repetate randuri, asa cum filosofia orientala proclama, in viata prezenta iti poti permite sa traiesti superficial, iti poti permite sa irosesti timp pretios, iti poti permite sa fii neglijent, iti poti permite un STANDARD MINIM, acela de a nu face rau altora. Daca insa aceasta viata este singurul timp in care putem face alegeri rationale, etice, in care ne putem dovedi atasamentul fata de Dumnezeu, atunci intensitatea cu care vom trai va fi cu totul alta. Vom folosi fiecare clipa nu doar pentru a-L cunoaste pe Cel care ne-a creat si ne-a rascumparat ci si pentru a ajuta si pe semenii nostri sa-I cunoasca dragostea si planul pentru viata lor. Vom face tot posibilul ca viata noastra si viata altora sa fie frumoasa AICI si ACUM.

crearea lui Adam din tarana pamantului

Crearea lui Adam din tarana pamantului ne invata multe si despre ce se intampla cu noi cand murim. Cum a fost creat primul om? Scriptura spune ca Dumnezeu l-a facut pe om din tarana si i-a suflat suflare de viata in nari. Omul a devenit astfel un suflet viu (Geneza 2:7) Observati ca notiunea de suflet nu apare inainte de a avea unirea dintre corp si suflarea de viata. Sufletul viu este rezultatul dintre unirea trupului cu suflarea de viata. De aceea folosim adesea expresii de genul: in casa cutare traiesc atatea suflete (nu ne referim la strigoi sau fantome, ci la persoane reale.) Ce se intampla cu noi cand murim? Are loc un proces invers creatiunii: corpul se descompune in tarana din care a fost luat la creatiune, iar suflarea de viata se intoarce la Dumnezeu. Nu mai ramane nici un fel de entitate constienta de sine, nici pe pamant nici in alta parte. Procesul este similar cu confectionarea unei bancute: folosim cuie (suruburi) si niste scanduri. Scandurile sunt prinse intre ele cu ajutorul cuielor. Daca dorim sa desfacem bancuta, separam cele 2 componente: cuiele si scandurile. Unde a plecat bancuta? Niciunde! Unde este sufletul cand murim? Nu mai exista, pur si simplu. Cele doua elemente care l-au compus s-au despartit unul de altul, de aceea sufletul nu mai exista. Atunci cand Hristos revine pe norii cerului, oamenii credinciosi vor fi inviati din tarana pamantului. Pana atunci persoanele decedate nu au nici un fel de existenta constienta. Se odihnesc cu adevarat, pana la invierea celor drepti.

TRUP + SUFLARE DE VIATA = SUFLET VIU (Geneza 2:7)

proces formare bancuta

Viata dupa moarte exista cu adevarat! Este cea mai buna veste pe care o poate auzi orice fiinta umana.

Nu am fost creati ca sa murim. Am fost creati ca sa traim, si nu doar 20, 60, 100 de ani, ci VESNIC. Nu ne place moartea pentru ca Dumnezeu a pus in noi sete de viata, idealul de a trai vesnic. Oamenii fara Dumnezeu cauta secretul vietuirii vesnice: de ce o fac? De ce nu sunt multumiti cu lungimea vietii atat cat este ea posibila in conditiile actuale? Zadarnice sunt cautarile omului atunci cand ele Il exclud din ecuatie pe Dumnezeu. Singurul care are nemurirea si ne-o poate oferi si noua este Dumnezeu, asa cum spune apostolul Pavel in 1 Timotei 6:16.

Viata dupa moarte, ce se intampla dupa ce mori? – prezentari video

prof. Walter Veith – “Taramul mistic al mortii”

Edward Fudge – “The Fire That Consumes: A Biblical And Historical Study of Hell” (prezentarea este doar in engleza – un studiu sistematic excelent al subiectului)

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.