Musulmanii in profetia biblica

Musulmanii in profetia biblica

Musulmanii in profetia biblica sunt o surpriza pentru multi cititori. Atunci cand le spun credinciosilor musulmani pe care ii intalnesc acest lucru, raman foarte mirati si unii doresc sa afle amanunte. Acest adevar extraordinar ii face pe unii sa-si puna multe semne de intrebare pentru ca Biblia a existat inainte de aparitia Coranului (acesta fiind compilat in secolul VII d.Hr.). Cu sute de ani inainte de aparitia islamului, Dumnezeu a inspirat pe apostolul Ioan sa scrie cartea Apocalipsei, ultima carte din Biblie. Printre profetiile acestei carti, se gasesc doua capitole, 8 si 9 , care vorbesc despre sapte trambite si evenimentele asociate cu fiecare trambita. Primele patru trambite profetizau atacarea Imperiului Roman de Apus si caderea Romei. Urmatoarele trei trambite din Apocalipsa vorbesc despre aparitia si impactul islamului, al musulmanilor, pe scena politica si religioasa internationala.

Musulmanii in profetia biblica din Apocalipsa sunt profetizati in dreptul trambitelor a cincea, a sasea si a saptea, pe care le gasim descrise in Apocalipsa capitolul 9 si respectiv 11. Acest capitol vorbeste despre trei “nenorociri”, trei vaiuri care vin peste lume. Ele pot fi numite foarte bine, din perspectiva musulmana, trei mari jihad-uri. Doua dintre “nenorociri” sunt deja verificabile in istorie iar a treia “nenorocire” se desfasoara sub ochii nostri. In prezentarea schematica de mai jos veti gasi informatii minime dar suficiente in acelasi timp pentru cei care doresc ulterior sa faca o explorare mai atenta a subiectului. Imaginea afisata mai jos se va mari dand un simplu click pe ea. Pentru download, dupa primul click pentru marire mai dati un click dreapta si “Save image as”.

Musulmanii In Profetia Biblica - Cele sapte trambite din Apocalipsa

Pentru cei care doresc sa faca un download in format pdf : Musulmanii in profetia biblica.

O vizualizare pe harta a ce s-a intamplat in primele doua “nenorociri” ajuta foarte mult la intelegerea profetiei. Musulmanii in profetia biblica au ocupat un loc important pentru ca aveau sa domine scena politica a  lumii pentru cateva sute de ani. Protestantismul in Europa a putut sa se dezvolte si datorita faptului ca Biserica Romano-Catolica a trebuit sa-si imparta efortul militar pe doua fronturi: inabusirea Reformei protestante si oprirea musulmanilor din inaintarea spre Europa de Vest. Observati de pe harta ca primele doua “nenorociri” au lovit Europa Rasariteana, Bizantina, crestinismul ortodox apostaziat. A treia nenorocire, asa cum o putem vedea astazi, loveste cu precadere in natiunile Europei de Vest si SUA. In 2007 erau 38 milioane de musulmani in Europa (fara a lua in calcul populatia Turciei care este 99% musulmana). In tari precum Marea Britanie (aprox. 3 milioane de musulmani) (, Franta (aprox. 6 milioane musulmani), Belgia, Germania (aprox. 4.5 milioane de musulmani), Spania, Olanda, Danemarca etc numarul musulmanilor este in continua crestere, iar amenintarile teroriste din partea acestora s-au materializat deja in cateva atacuri teribile (New York, Madrid, Londra), iar multe altele au fost descoperite inainte de a se materializa.

Imperiul Otoman si profetia biblica - harta dezvoltarii si cuceririlor

Daca doriti sa aflati mai multe despre ce se intampla pe plan international, va recomandam si una dintre sursele de informatii despre evenimente care au loc in lume si care ii au ca protagonisti pe musulmanii radicali (articolele sunt in limba engleza).

3 thoughts on “Musulmanii in profetia biblica

 1. Interpretarea este interpretarea clasica a lui Uriah Smith si a lui James White din ce am citit, dar Ellen White nu prea este de acord cu ce scrieti aici.

  Solemn events before us are yet to transpire. Trumpet after trumpet is to be sounded; vial after vial poured out one after another upon the inhabitants of the earth.—Selected Messages 3:426 (1890).{LDE 238.1}

  In diferite locuri, Ellen White spune ca evenimentele acestea urmeaza sa se intample, nu suntem in mijlocul desfasurarii lor. Ori interpretarea nu e buna, ori Ellen White a gresit… ce sa cred?

  • pasajul pe care l-ati citat se refera la cele sapte plagi care vor cadea peste locuitorii pamantului. de altfel asa se si intituleaza capitolul din care ati citat Chapter 17—The Seven Last Plagues and the Wicked (The Great Time of Trouble, Part 1)
   EW confirma cele amintite in articol, nu le contrazice. in Tragedia Veacurilor, vorbind despre miscarea millerita, EW aminteste implinirea profetiei din trambita a cincea si a sasea, perioadele de 150 de ani si de 391 ani si 15 zile. “În anul 1840, o altă împlinire remarcabilă a profeției a produs un interes larg răspândit. Cu doi ani mai înainte, Josiah Litch, unul dintre pastorii conducători ai predicării celei de a doua veniri, a publicat o expunere cu privire la Apocalipsa capitolul 9, prezicând căderea Imperiului Otoman. După calculele sale, această putere urma să fie zdrobită „în anul 1840, în luna August”; cu doar câteva zile înainte de împlinire, el scria: „Punând deoparte prima perioadă de 150 de ani, care s-a împlinit exact înainte ca Deacozes să se urce pe tron cu îngăduința turcilor, și ținând seamă că cei 391 de ani și cincisprezece zile au început la încheierea acelei prime perioade, ea se va termina la 11 August 1840, când puterea otomană din Constantinopol se aștepta ca să cadă. Și lucrul acesta cred că se va produce.” (Josiah Litch, in The Signs of the Times, and Expositor of Prophecy, 1 august 1840)
   Chiar la data fixată, Turcia, prin ambasadorii ei, a acceptat protecția puterilor aliate ale Europei, așezându-se în felul acesta sub controlul popoarelor creștine. Evenimentul a împlinit profeția cu exactitate (vezi notele suplimentare). Când s-a aflat, mulțimile s-au convins de corectitudinea principiilor de interpretare profetică adoptate de Miller și colaboratorii săi și un impuls minunat a fost dat mișcării advente. Bărbați de cultură cu poziție s-au unit cu Miller atât în predicarea, cât și în publicarea vederilor sale, astfel că, de la 1840 la 1844, lucrarea s-a întins cu repeziciune.” TV 334-335
   Paginatia este din original (engl). O puteti folosi pt a verifica si in engleza, daca aveti dubii. Pasajul intareste ceea ce scrisese Uriah Smith, intr-adevar. Dar era un adevar crezut si predicat de cei credinciosi. Din pacate este un mesaj neglijat astazi.

 2. Pingback: Profețiile Din Biblie Care Vorbesc Despre Teroriștii ISIS | Mandri Ca Suntem ARADENI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.