Zecimea – Batalia pentru bani

Zecimea in Biblie – Batalia pentru bani si batalia pentru inima

Zecimea reprezinta a zecea parte din venitul unei persoane. Ori de cate ori se vorbeste despre bani, oamenii vor fi foarte atenti, din diverse motive… Altii il considera un subiect care nu trebuie discutat si nici nu vor sa auda ca cineva, nici chiar Dumnezeu, ar avea vreo pretentie de la ei.

In materialul Zecimea – Batalia pentru bani (click aici pentru a-l vizualiza sau descarca) in format pdf, trecem in revista pasajele biblice si din alte carti inspirate care vorbesc despre acest subiect.

Structura materialului este urmatoarea:

1.Zecimea in Vechiul Testament
1.1.Proprietar sau administrator?
1.2.Zecimea înainte de existența poporului evreu
1.3.Zecimea și poporul evreu
2.Zecimea în Noul Testament si istoria creștinismului
2.1.Zecimea la creștini în generația apostolilor
2.2.Zecimea și creștinul de astăzi

Exista o batalie teribila pentru bani, vizibila în economiile tarilor, in afacerile marilor corporatii, in sistemul de impozitare al natiunilor etc. Ceea ce e mai putin vizibil este faptul ca aceasta batalie pentru bani este data intre Hristos si Satana. Nu pentru ca Domnul Hristos sau adversarul Sau ar avea personal nevoie de banii nostri. Nu au aceasta nevoie. Ei stiu insa ca acolo unde este comoara noastra, acolo unde investim banii nostri, acolo va fi si inima noastra!!! Uneori nu ne este oferita libertatea de a alege daca vrem sa dam anumite sume (in cazul diverselor impozite). Alteori însa decizia ne apartine în totalitate.

zecimea in Biblie - batalia pentru bani si pentru inima

Daca banii nostri sunt cheltuiti si investiti doar sau preponderent pentru folos personal, exista un mare pericol spiritual asociat cu aceasta. Asadar, dincolo de batalia pentru bani, exista o batalie si mai acerba, invizibila: batalia pentru inima noastra. Pe aceasta planeta se desfasoara actiuni, proiecte, programe care sunt inspirate ori de Dumnezeu ori de adversarul Sau. Decizia noastră de a sprijini ceea ce vine de la Dumnezeu, ne face bine noua si face bine multor altor suflete care beneficiaza de acele proiecte. Raspunderea noastra consta in a cerceta cu atentie originea acelor proiecte si pe cei care le duc la indeplinire pentru a decide in ce directie va merge si contributia sau „comoara” noastră.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.